Bugetul judeţului Vaslui, ascuns dezbaterii publice

Intr-o conferinţă de presă, ţinută la sediul PNL Vaslui, preşedintele acestui partid politic, Dr. Nelu Tătaru, a prezentat cetăţenilor motivele pentru care cei 10 consilieri judeţeni PNL s-au abţinut la vot.

Deşi lege prevede expres că bugetul trebuie pus în dezbatere publică cu cel puţin 15 zile înainte de data votării, iar materialele de şedinţă trebuie transmise consilierilor judeţeni cu cel puţin 5 zile înainte, bugetul a fost urcat pe site-ul CJ cu nici 24 ore înainte de data votării. Astfel numeroasele documente ce trebuiau analizate si votate nu au putut fi parcurse ce către consilierii judeţeni, care nu au avut timpul fizic să aducă amendamente acestui buget. În plus excedentul bugetar din anul 2017 de aproximativ 3,7 milioane lei nu se regăsea in acest buget, rămânând probabil la dispoziţia conducătorilor judeţului pentru ai cheltui cum doresc.

“ Să ai excedent bugetar an de an, în bugetul de investiţii al unui judeţ în care foarte mulţi oameni merg prin noroi şi să dai vina pe alţii, arată lipsa  capacităţii de administrare pe care o are preşedintele Buzatu şi PSD” a spus Nelu Tătaru.

În ultimii ani CJ Vaslui a derulat foarte puţine proiecte de investiţii în judeţul Vaslui. De ani de zile două mari proiecte, Apă şi canalizare şi Groapa Ecologică de la Roşieşti nu se mai finalizează. În 2017, în Judeţul Vaslui nu s-a finalizat nici un mare proiect.

Pentru anul 2018 se promite că se va realiza, în sfârşit, Groapa de la Roşieşti care va aduna  toate gunoaiele.

“ Este foarte puţin probabil ca în Groapa Ecologică de la Roşieşti să se poată aduna toată mizeria pe care a făcut-o PSD în judeţul Vaslui în ultimii 28 de ani”  a spus preşedintele PNL Vaslui Nelu Tătaru.

La rândul său, liderul consilierilor judeţeni PNL Vaslui, domnul Gelu Veziteu, a menţionat că din cauza nerespectării legii, privind  termenele de transmitere a documentelor către consilieri, nu s-au putut aduce amendamente bugetului.

„ Mulţi din primarii cu care am discutat în ultima vreme ne-au transmis nevoile şi aşteptările pe care le au de la acest buget. Din păcate preşedintele CJ Buzatu împreună cu aparatul de specialitate au ţinut totul la secret solicitând pe ultima sută de metri votarea bugetului. Dacă se continuă în această manieră, domnul Buzatu împreuna cei de lângă el riscă să se transforme în nişte „răgălii” administrative „ a spus Gelu Veziteu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*