Noi Hotărâri ale Consiliului Local Negreşti

În şedinţa din data de 22.03.2018 au fost propuse şi aprobate o serie de HCL de interes pentru cetăţeni. Astfel în vederea eliberării atestatelor de producător şi a carnetelor de comercializare, taxele pentru anul 2018 vor fi:

  • Taxă eliberare atestat de producător -30 lei/carnet
  • Taxă viză anuală a atestatului de producător – 20 lei
  • Taxă eliberare carnet de comercializare – 30 lei/carnet
  • Taxă viză anuală a carnetului de comercializare – 20 lei

O altă HCL adoptată prevede că începând cu anul fiscal 2018, organul fiscal local din cadrul Primăriei oraşului Negreşti, va putea emite fără semnătura persoanelor împuternicite şi fără ştampila organului fiscal local, acte administrative fiscale, acte de executare silită şi alte acte.

Aceste acte vor fi valabile numai dacă sunt tipărite prin intermediul unui centru de imprimare masivă. În acest mod se renunţă  la activitatea de „semnare ca primarul” a unor documente emise de primărie.

De asemenea  a fost votată o HCL prin care s-a aprobat prelungirea termenului contractelor de concesiune încheiate între UAT Negreşti şi persoanele fizice/juridice, proprietare a construcţiilor realizate pe terenurile concesionate. Prelungirea se face pe o perioadă de 10 ani, respectiv 1 an pentru anexele lipite de clădiri de locuit.

Atenţie, prelungirea contractelor de concesiune se face numai pentru contribuabilii care depun cerere de prelungirea contractului şi au achitat la zi redevenţa pentru terenul concesionat.

Aşadar verificaţi-vă concesiunile şi solicitaţi prelungirea contractelor dacă este cazul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*