Aquavas solicită creşterea preţului la apă cu 29,5 %

În şedinţa de CL Negreşti din data de 05 iulie 2019 pe ordinea de zi s-a aflat un proiect de Hotărâre iniţiat de primarul Vasile Voicu, prin care se solicita acordarea unui mandat special reprezentantului UAT Negreşti în ADI-APC Vaslui pentru a vota creşterea preturilor la apă potabilă şi canalizare.

Noile preţuri solicitate sunt de 5,22 lei-mc fără TVA la apă potabilă si de 3,42 lei-mc fără TVA la canalizare. Practic pentru un mc de apă Aquavas va factura 9,4 lei (cu TVA) reprezentând o creștere de 29,5%.

Consilierii PNL au cerut ca reprezentantul UAT Negrești în ADI APC Vaslui să aibă mandat expres de a vota împotriva creșterii prețului la apă. Președintele de ședință a fost de acord, iar rezultatul final al votului a fost ca viceprimarul Radu Moroșanu să voteze împotriva creșterii prețului.

Dar votul final pe această solicitare, se va da în ședința ADI APC Vaslui. Din această Asociație fac parte majoritatea UAT-urilor din județul Vaslui în număr de 75, unde  președinte este Dumitru Buzatu.

 Prin urmare indiferent de votul dat în CL Negrești există o mare probabilitate ca prețul apei la Negrești să crească prin votul reprezentanților din ADI APC Vaslui, fiind foarte puțin probabil ca primarii de comune să voteze împotriva Președintelui CJ Dumitru Buzatu.

Nu avem în acest moment date privind creșterile prețurilor la apă în celelalte județe din Romania, dar verificând tarifele actuale, am constatat că după această creștere la Vaslui va fi cea mai scumpă apă din Moldova și în primele 8 din țară.

Încă o dovadă de incompetență și nepăsare a celor care conduc acest județ de 30 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*