Maxima și bancul săptămânii:

Unii ne consideră dușmani:

Un om isteț se folosește mai mult de dușmanii lui, decât se folosește un tâmpit de

prietenii lui. ( Baltazar Gracian )

Cărți sau televizor?

Cititul, după o anumită vârstă, deturnează mintea prea mult de la scopurile ei creatoare. Orice om care citește prea mult și iși utilizează prea puțin propriul creier cade în obiceiuri lenese de a gândi. ( Albert Einstein )

Banc cu politicieni :

Câțiva politicieni, fac un turneu electoral. Mașina se izbește rău de un copac. Aflat în

trecere, un țăran îi ingroapă pe loc și iși vede de treabă. După un timp, se observă  lipsa politicienilor.

Anchetatorul îl intreabă pe țăran:

– Când ai sosit acolo, mai era vreunul în viață?

– Câțiva dintre ei ziceau că sunt, dar poți să-i crezi pe unii ca ăștia?!

Fiul meu de patru ani m-a intrebat zilele trecute:
– Tati, tu ce ți-ai dorit mai mult, un băiat sau o fetiță?
– Fiule, sincer să fiu, eu mi-am dorit mai mult să mă distrez.

Doar El ne mai poate salva:

În anul 2018, vine Dumnezeu la Noe, care trăia liniștit în Australia și-i zice:
– Noe, pământul s-a umplut de răutate și oamenii M-au uitat. Vreau să-mi construieăti o nouă Arcă, pentru că Potopul va veni iar. Să iei din fiecare specie câte un exemplar mascul și femelă. Ai la dispoziție 6 luni de zile! După 6 luni se uită Dumnezeu pe pământ și-l vede pe Noe plângând în grădină.

-Noe !!! Sunt pe cale să încep Potopul, unde este Arca ???
-Iartâ-mâ Doamne, dar lucrurile s-au mai schimbat între timp …  Am nevoie de autorizație de construcție. Mă tot cert cu un inspector, pentru un sistem antiincendiu, vecinii m-au dat în judecatâ pentru câ am încălcat planul de urbanism construind Arca în grădina mea și astfel am încălcat normele de înălțime.
Apoi compania de electricitate a cerut să pun ipotecă pe Arcă în vederea acoperirii costurilor de transport și de mutare a liniilor de înaltă tensiune ce trebuie date la o parte din calea Arcii pentru a fi lansată la apă. Degeaba le-am spus eu că va veni marea la mine, că nu m-au crezut.
Să fac rost de lemn, a fost o altă problemă. Este interzis să tai lemn din pădurile invecinate deoarece acolo trăiește bufnița cu pete care-i o specie protejată. Am încercat să-i conving pe ecologisti că tai lemnul tocmai pentru a salva bufnița, dar nici n-au vrut să stea de vorbă cu mine.

Când am început să adun animalele, am fost dat in judecată de un grup de activiști pentru protecția animalelor. Ei susțineau că țin animale sălbatice sechestrate împotriva voinței lor, și de asemenea au susținut ca să pun atâtea animale într-un spațiu atât de mică, înseamnă cruzime asupra lor.

Apoi Ministerul Mediului, au spus că nu am voie să construiesc Arca până când reprezentanții lor nu fac un studiu de mediu și implicațiile pe care Potopul Tău le poate avea asupra mediului. Încă am un proces în derulare cu Ministerul Muncii, deoarce înca nu m-am hotarat câte minorități ale grupurilor etnice să angajez pe șantier iar Blocul Sindical nu mă lasă să-mi folosesc la construcție copiii mei deoarece nu fac parte din Sindicat și nu au certificare ISCIR pentru construcția de Arce.

Ca să fie totul și mai rău, Fiscul, mi-a confiscat toate posesiile deoarce susțin ei că vreau să părăsesc țara cu specii de animale pe cale de dispariție.

-Deci Doamne iartă-mă dar, îmi  trebuie pe puțin 10 ani ca să fac tot ce mi-ai zis.

Dintr-o data cerul se lumină, norii dispărură, iar soarele din nou apăru strălucitor pe cer.

-Doamne, să înțeleg că nu ne mai distrugi lumea ?
-Nu Noe, se pare că mi-a luat-o guvernul înainte…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*