Sertarul frigiderului pentru legume, cuib al bacteriilor periculoase
Te-ai gandit vreodata ca sertarul frigiderului pentru legume poate fi, de fapt, cuibul multor agenti patogeni periculosi? Legumele, fructele si verdeturile pe care le depozitezi aici si le lasi sa se altereze mai multe zile la rand, dau nastere unor adevarate colonii de bacterii. Iata de ce este foarte important sa cureti sertarul de legume cat mai des, daca vrei ca toxiinfectia alimentara sa stea cat mai departe de sanatatea ta.
Morcovii si ardeii rosii care te asteapta cuminti in sertarul frigiderului pentru legume nu raman proaspeti si sanatosi o vesnicie. Dupa doar cateva zile in care ii ignori cu desavarsire, acestia pot fi mediul de inmultire si extindere a multor bacterii, virusuri si microbi, ce pot ajunge si pe alte alimente din frigiderul tau!
Sertarul frigiderului pentru legume si fructe poate fi, intr-adevar, locul din bucatarie cu cel mai mare grad de infestare cu microbi, gazduind microorganisme periculoase, precum bacteriile E. coli, Salmonela si Listeria sau mucegai sau colonii de ciuperci care iti pot pune sanatatea in pericol.
In timpul verii, temperaturile ridicate scad randamentul frigiderelor, spre „bucuria” microorganismelor, care reusesc sa se multiplice mai usor
Curatarea corecta a sertarului pentru legume
Curatarea corecta a sertarului pentru legume se realizeaza cel putin o data pe luna. Goleste sertarul si scoate-l din raft (daca este posibil), apoi sterge-l cu un burete inmuiat in apa cu detergent. Clateste-l cu un amestec de apa cu bicarbonat de sodiu, pentru neutralizarea mirosului neplacut.
Sterge sertarul cu o carpa curata si asigura-te ca este complet uscat cand il reintroduci in frigider. Daca doresti, poti folosi si o solutie dezinfectanta din comert, ca apoi sa clatesti foarte bine recipientul, pentru indepartarea substantelor chimice potential nocive.
Mentinerea curateniei sertarului de legume este si ea importanta. Consuma legumele sau fructe in functie de data lor de expirare si arunca-le pe cele alterate, inainte sa mucegaiasca. Seteaza temperatura frigiderului sub 4 grade Celsius, astfel incat sa impiedici inmultirea bacteriilor.
Ghid de curatare a electrocasnicelor in mod natural si eficient
Indiferent daca esti o femeie care a transformat gatitul intr-o pasiune si nu te mai desparti de bucatarie ori nu te apropii de ea decat atunci cand este absolut necesar, electrocasnicele tale nu mai au stralucirea de altadata dupa ani intregi de utilizare. Acum sunt incarcate de urme de grasime, stropi de ulei, urme de degete unsuroase sau resturi de mancare, o priveliste tot mai neplacuta sub stralucirea razelor de soare la inceput de primavara.
Stii cum poti reda frumusetea electrocasnicelor tale, fara a folosi produsele chimice din comert, care iti distrug pielea si iti afecteaza plamanii? Le poti salva cu ingrediente si solutii naturale pe care le ai deja in casa, printr-o curatare rapida si eficienta!
Cuptorul
Pentru ca este folosit pentru prepararea a numeroase feluri de mancare, cuptorul se numara printre electrocasnicele dificil de curatat. Pune intr-un vas apa minerala si bicarbonat de sodiu, apoi aplica solutia pe toate partile cuptorului. Dupa ce ai terminat, adauga putin otet alb intr-un recipient pulverizator si aplica-l din abundenta.
Lasa solutia sa actioneze peste noapte, iar dimineata, dupa ce stergi cuptorul cu o carpa, va fi ca nou!
Frigiderul
Goleste-l si arunca alimentele expirate si mancarea veche. Aplica praf de copt pe o carpa umeda din microfibra si sterge de jos in sus. Scapi astfel de mirosuri, dar si de eventualele urme de murdarie.
Cuptorul cu microunde
Umple o ceasca cu suc de lamaie (un dezinfectant si antiseptic natural) si incalzeste-o pana cand lichidul fierbe, apoi introdu solutia in cuptor. Acidul din aburul sucului de lamaie va face toata treaba si va indeparta murdaria de pe partile laterale ale cuptorului. Apoi, tot ce ai de facut este sa stergi cu o carpa curata.
Prajitorul de paine
Goleste prajitorul de firimiturile ramase prin el, apoi sterge-l usor cu o carpa inmuiata in putin otet alb.
Filtrul de cafea
Toarna otet in compartimentul de apa al filtrului de cafea si lasa-l sa mearga timp de doua cicluri. Inlocuieste otetul cu apa si repeta procesul de cateva ori, pana cand apa este limpede. Spala filtrul cu apa si va fi ca nou.
Masina de spalat
Toarna o cana de otet in lacasul pentru detergent si porneste masina la ciclul cu cea mai mare temperatura. Daca ai o masina cu functie de uscare, scoate filtrul de scame si curata-l.
Sursa: acasa.ro