Prea multe gunoaie

Primăvara este întotdeauna sezonul curățeniei. În special înaintea sărbătorilor pascale cetățenii fac curățenie generală, atât spațiul în care trăiesc, zi de zi, cât și în suflet.

Curățenie  s-a făcut  și pe o parte a spațiului public din orașul Negrești. Centrul orașului a fost curățat dar din păcate străzile laterale și o parte din locurile din satele aparținătoare arată jalnic.

Pe străzile laterale poți observa nisipul și nămolul dat pe străzi în iarnă pentru  topirea zăpezii. O plimbare de 10 minute cu mașina pe aceste străzi, poate arăta mizeria de pe aceste străzi.

În satele aparținătoare situația este mult mai gravă. Spre exemplu la ieșirea din satul Valea Mare spre Oșești există o groapă de gunoi, neamenajată, care arată jalnic.  Mizerie de tot felul inclusiv leșuri de animale zac aruncate acolo. Multe din aceste gunoaie sunt PET-uri de plastic care pot fi reciclate și care sunt foarte dăunătoare mediului.

Drumul dintre Căzănești și Parpanița, un drum sătesc, ascunde de asemenea o multitudine de gunoaie aruncate pe câmp sau la marginea drumului.

O altă zona foarte poluată cu gunoaie de tot felul este pe drumul dintre Negrești și Cioatele. Gunoi menajer, plastic, scutece, textile, etc. sunt aruncate în zone neamenajate.

Cineva trebuie să ia o măsură. Cineva trebuie să amenajeze spații de colectare și să interzică aruncarea gunoaielor la întâmplare.

Acel cineva nu cade din cer. Conducerea primăriei Negrești trebuie să-și facă datoria. Așteptăm să vedem rezultate în perioada următoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*