Un sat aproape abandonat Căzăneşti, oraş Negreşti.

Căzăneşti, sat aparţinător al oraşului Negreşti, situat la 5,5 Km de oraş, cu o populaţie de aproximativ 400 de persoane. Teoretic, cu maşina ar trebui sa ajungi în 10 minute din Negreşti. Practic, faci mult mai mult datorită stării foarte precare a cailor de acces spre această localitate. Iarna sau când plouă, aproape că nu se poate ajunge aici. Nu există asfalt nici in sat nici pe drumurile care duc spre acest sat. În 2012 a existat un proiect de asfaltare pentru această localitate dar in ultimii 6 ani acest proiect s-a pierdut, iar primăria are acum mai multe procese cu Ministerul Dezvoltării, urmare a multor nereguli făcute în derularea acestor proiecte.

Lângă acest sat, se afla barajul de apă de unde se alimentează oraşul şi celelalte sate aparţinătoare. Ca o ironie a sorţii satul Căzăneşti nu beneficiază de apă curentă. Motivul, mai multe proiecte abandonate sau nefinalizate dar şi o nepăsare totală a actualei administraţii faţă de nevoile cetăţenilor de aici. Oamenii se gospodăresc cum pot, cu fântâni proprii.

Imediat după alegerile din 2012 pe terenul din centrul satului unde se adună tinerii să practice sportul s-a început construcţia unei clădiri care ar fi trebuit să fie un fel de cămin cultural. S-a construit pană la nivelul de acoperiş după care totul a fost abandonat. Nu se cunoaşte exact cum a fost demarată această construcţie, dacă a fost un proiect de execuţie, dacă pe acest teren se putea construi şi mai ales de ce s-a abandonat, care este suma cheltuită şi dacă sunt îndeplinite condiţiile legale pentru a se cheltui.

Cert este că după mulţi ani aici sunt doar câţiva pereţi abandonaţi.

Proiecte de viitor pentru acest sat nu sunt iar populaţia din ce în ce mai îmbătrânită de aici este parcă abandonată de către cei care conduc oraşul. Să sperăm că viitorul va aduce ceva mai multă lumină în viaţa locuitorilor satului Căzăneşti. Depinde ce îşi doresc cei care conduc oraşul si ce îşi vor dori locuitorii de aici prin alegerile pe care le vor face.

Speranţa nu trebuie să moară…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*