Probleme cu alimentarea cu apă la Negrești

În ultima ședință de CL Negrești, directorul Agenției Aquavas din localitate, dl Mușătoiu, a informat că sunt probleme în alimentarea cu apă a orașului și a satelor componente, datorită pompelor din stația de pompare care funcționează la o capacitate de apx. 30%. Aceste pompe nu au fost înlocuite de 14 ani. A cerut bani de la Primărie pentru înlocuirea acestor pompe. Dar cine este de fapt Aquavas? Este operator județean de apă, la care acționar majoritar absolut, este Consiliul Județean Vaslui.  Atunci de ce nu cere directorul Agenției Negrești ajutorul acționarului majoritar. De ce în 14 ani de funcționare nu s-a gândit nimeni că aceste pompe vor ajunge la un grad de uzură care va presupune înlocuirea lor?

A existat o propunere venită de la vece-primarul orașului să se facă un program de furnizare a apei  în satele componente pentru a se asigura presiunea necesară alimentării blocurilor. O parte dintre cetățenii care locuiesc în satele componente au profitat de beneficiile secolului XXI și au investit pentru a avea condiții normale și în satele componente. Prin urmare nu trebuie să defavorizăm pe unii în favoarea altora.

Există, e adevărat și cetățeni care folosesc apa pentru a uda grădinile în timp ce unii nu pot face nici duș la bloc.  Să nu uităm că din aceeași stație de pompare se livrează apă și in sate din comune alăturate.

Așadar trebuie analizată foarte bine o decizie.

Poate totuși, într-un târziu conducătorii CJ Vaslui vor analiza și vor constata că și la Negrești, oamenii trebuie să beneficieze de apa potabila în condiții normale și vor acorda fondurile necesare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*