Iluminatul din Negreşti = întuneric

Deşi citim în presă, cum alte primării fac proiecte de modernizare a iluminatului public cu fonduri europene, la Negreşti lucrurile parcă au îngheţat într-o altă epocă. Iluminatul public din oraş şi satele componente funcţionează deficitar. Seara se aprinde mult prea târziu, ( în satele componente după ce oamenii au intrat în casele lor) iar după miezul nopţii este oprit şi practic în bezna tot mai mare este imposibil de circulat.

Mai mult, orele de aprindere a iluminatului public sunt diferite pe străzile din oraş.

Cu câteva zile în urmă, datorită întunericului de pe strada Decebal, o salvare care transporta pacienţi către Vaslui, a lovit un cal care circula singur pe stradă. O maşină care circulă în viteză pe o stradă neiluminată, nu poate, practic, evita un posibil obstacol apărut.

Una din cauzele accidentului, constatată de cei care asigură maşinile, este tocmai lipsa iluminatului public în localităţi.

Dacă vei merge cu maşina după miezul nopţii în comunele din jurul oraşului, vei constata că acestea sunt mult mai bine iluminate decât  orașul Negreşti, care de ani de zile se afundă parcă într-un întuneric tot mai mare. Să mai adăugăm un lucru… lipsa iluminatului public sporește de cele mai multe ori infracționalitatea.  Poate acest întuneric, ne va lumina minţile pe viitor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*