Probleme cu alimentarea cu apă la Negrești

De duminica 02.12.2018 până luni seara, marea majoritate a orașului Negrești a rămas fără apă. Conducta care alimenta orașul s-a spart, apa izvorând din pământ pe strada principală și așa cum se întâmplă de fiecare dată, pentru reparare s-a oprit alimentarea majorității cetățenilor din oraș. Unii mai norocoși, alimentați pe o rețea noua au avut apă.

Această rețea nouă de alimentare cu apă este, însă, nerecepționată de către beneficiar și dacă soliciți să te racordezi la ea ți se spune că în mod oficial nu o poți face. Dacă cunoști pe cine trebuie sau dacă îți asumi tu ca proprietar această lucrare se poate.

Problemele cu alimentarea cu apă în orașul Negrești, sunt vechi și parcă nu se mai termină. O lipsă de viziune și un management defectuos aduce pe zi ce trece alte probleme. Câțiva salariați, din această societate se chinuie în fiecare zi să asigure alimentarea cu apă, deși conducerea acestei societăți nu îi ajută cu nimic.

De exemplu de ani de zile nu se montează vane pe diferite trasee din oraș, iar dacă un bloc sau o stradă trebuie să fie sistată de la alimentarea cu apă, se alege de cele mai multe ori să se sisteze apa în tot orașul.

În luna iunie a acestui an directorul Agenției Aquavas din localitate, dl Mușătoiu, a informat CL Negrești că sunt probleme în alimentarea cu apă a orașului și a satelor componente, datorită pompelor din stația de pompare care funcționează la o capacitate de apx. 30%. Aceste pompe nu au fost înlocuite de 14 ani. A cerut bani de la Primărie pentru înlocuirea acestor pompe.

Dar cine este de fapt Aquavas? Este operator județean de apă, la care acționar majoritar absolut, este Consiliul Județean Vaslui.  Atunci de ce nu cere directorul Agenției Negrești ajutorul acționarului majoritar. De ce în 14 ani de funcționare nu s-a gândit nimeni că aceste pompe vor ajunge la un grad de uzură care va presupune înlocuirea lor?

La facturile de apă găsești întotdeauna pierderi, uneori mai mari decât consumul propriu. Probabil că unele din aceste pierderi sunt și din izvoarele stradale ce apar frecvent în oraș.

E nevoie neapărat de o nouă viziune în acest domeniu vital al orașului, altfel riscăm să nu mai putem repara ce strică alții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*