Unde mai ducem gunoiul?

De câteva zile în Negrești o parte din cetățenii care au dorit să arunce gunoiul în locurile pe care le cunoșteau au constatat că …. nu mai sunt containere de gunoi.

Am verificat câteva locații din oraș și același lucru l-am constatat și noi. Nu ne-am rezumat doar să semnalăm acest lucru și am sunat la persoane responsabile din conducerea administrativă a orașului, respectiv dl. vice-primar Moroșanu Radu.

Dumnealui ne-a explicat că firma care funcționează ca operator zonal, a mutat containerele de gunoi, în locațiile prevăzute de proiectul dezvoltat de ADIV Vaslui, unde președinte este dl Dumitru Buzatu.

Reamintim că, în zona Negrești se află în implementare proiectul desfășurat de ADIV de colectare și depozitare selectivă a gunoiului.

Această mutare a containerelor de gunoi s-a făcut însă, fără o informare prealabilă a cetățenilor așa cum ar fi fost necesar într-o societate normală. Nimeni nu i-a informat pe cetățeni  pe nici o cale. Un simplu afiș în vechile locații de depozitare ar fi fost foarte eficient. Dar se pare că există un fel de bătaie de joc la adresa cetățenilor din Negrești și fiecare face cum dorește în acest oraș.

Un proiect pilot de implementare, așa cum ne spunea domnul vicepreședinte CJ Ciprian Trifan, într-o ședință de CL anterioară, ar trebui să fie urmărit de aproape și toate neajunsurile să fie rezolvate la timp.

Nu putem să ne rezumăm doar în a încasa banii de la cetățeni.

În lipsa containerelor de gunoi și a informațiilor privind noile locații, o parte dintre cetățeni au ales să arunce gunoiul pe jos. Astfel se constată că, în prezent, orașul este mult mai plin de gunoi decât în perioada când de colectare se ocupa SC Utilități SA, firma locală.

Sperăm să se facă curățenie cât mai repede.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*