De ce nu respecta PSD-ALDE Legea pensiilor?

Excluzând pensiile speciale, luate în general pe nedrept, în România majoritatea  pensiilor sunt destul de mici și nu acoperă nevoile de zi cu zi, ale pensionarilor. De cele mai multe ori acești oameni sunt mințiți și folosiți in manevrele electorale. De regulă pensiile cresc puțin în anii fără alegeri și puțin mai mult în preajma alegerilor. În 2010, guvernul de atunci, a promovat o Lege a pensiilor, nr 263/2010, care a dorit să corecteze creșterea discreționară și aleatorie a pensiilor.

Această lege prevede că, în fiecare an, începând cu 1 ianuarie, pensiile vor fi indexate cu 100 % din rata inflației plus jumătate din creșterea salariului mediu brut pe economie.  

Potrivit legii, începând cu ianuarie 2019, punctul de pensie ar fi trebuit să crească cu 9%. Guvernul PSD actual a emis OUG, prin care amână această creștere până la 1 septembrie când, spun ei, vor face o indexare cu 15%. In acest mod fiecare pensionar va pierde în acest an o treime din creșterea la care avea drept în cursul anului 2019. Mai mult, pensionarii vor lua pensia mărită în luna octombrie, chiar cu o lună înainte de alegerile prezidențiale din luna noiembrie.

Sesizați o manipulare aici? Sigur că da, încă odată bătrânii noștri sunt păcăliți în scop electoral de cei pe care, statistic, aceeași bătrâni îi votează. PSD-ALDE-UDMR nu respectă o lege în vigoare iar pensionarii pierd un drept a lor, prevăzut de aceiași lege.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*