COVID-19 atacă și la Negrești,

Pană de curând pericolul infectării cu noul coronavirus era privit cu scepticism în  orașul Negrești, și oamenii încercau să-și ducă traiul de zi cu zi cât de normal se poate în această perioadă. Cu ușurință puteai observa persoane care nu respectă nicio regulă de distanțare și nu purtau mască. Parcul din centru este destul de aglomerat, terasele pline, etc.

De aproximativ 2 săptămâni, virusul chinezesc care a blocat lumea întreagă de jumătate de an, și-a făcut apariția și la Negrești. Peste 10 persoane sunt confirmate pozitiv la testele pentru Covid-19 și cine știe câte altele cu care au intrat în contact, sunt purtătoare cu de virus.

Sunt infectate inclusiv cadre medicale care lucrează la Spitalul Județean, un posibil canal pe care a fost adus virusul în oraș.

De aceea, respectarea măsurilor sanitare minime, anunțate de autorități sunt obligatorii în această perioadă. Extinderea virusului într-o comunitate mică așa cum este orașul, ar conduce la un focar care poate fi greu de stăpânit, mai ales că autoritățile locale nu fac mai nimic pentru protejarea populației.

La nivel județean, aproximativ 140 de pacienți se luptă cu boala la Spitalul Municipal de Urgență Bârlad iar până acum au fost înregistrate, din păcate, 25 de decese.

Protejați-va pe voi și familiile voastre, pentru a trece cu bine peste această perioadă și nu ascultați deloc tâmpeniile unor politicieni care neagă existența virusului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*