Apă cu porția la Negrești

Aproape în fiecare an, locuitorii orașului Negrești și a satelor aparținătoare sunt condamnați de către Aquavas să primească apă cu porția. Fie ca sunt avarii multiple, întreruperi planificate sau volum de apă mic în acumularea Căzănești, cei care suferă sunt cetățenii.

Începând de luni 17.08.2020, pe o perioadă nedeterminată cetățenii primesc apă după următorul program:

Program furnizare Negrești –între orele 5-9 și 17-21

Program furnizare sate aparținătoare –între orele 6-10

Conducerea Aquavas Negrești, prin veșnicul conducător Aurel Mușătoiu și Aquavas Vaslui, prin Directorul Tehnic Constantin Dorobăț, dau vina pe lipsa de precipitații din ultimul timp, dar refuză să răspundă de ce în ultimii zece ani nu s-au căutat soluții alternative de alimentare cu apă, cum ar fi puțurile de mare adâncime sau decolmatarea barajului, singura sursă de apă a orașului.

Între timp domnului Mușătoiu, pensionar de câțiva ani, se pare că i s-a prelungit mandatul care expira în august, cu încă un an la conducerea Agenției Aquavas Negrești, iar acesta este ocupat cu a „n„-a candidatură la primăria orașului Negrești. A schimbat toate partidele politice existente până acum și se pare că nu dorește în nici un fel să renunțe. Anul acesta s-a pus în fruntea PMP și vrea cu orice preț să fie primar.

Deasemenea să nu uităm că Aquavas se află în subordinea CJ Vaslui condus de dl Buzatu și dl. Mariciuc, ocupați și ei cu alegerile locale. Poate în campania electorală răspund și la întrebarea „ Ce au făcut pentru a asigura continuitatea alimentării cu apă?„.

În anul 2019 o analiză la nivel național arăta că, prețul apei în județul Vaslui era în primele 5 județe din țară. Deși foarte scump, acum oamenii primesc apă cu porția în plină pandemie.

Dacă ne uităm la cele doua mari servicii aflate în subordinea CJ Vaslui, cel de alimentare cu apă și de colectare a gunoiului, servicii scumpe și de proastă calitate, avem măsura incompetenței celor care conduc acest județ.

Avem însă posibilitatea să mai îndreptăm lucrurile la alegerile din 27 septembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*