Cine candidează la Negrești

 

Data de 18.08.2020 a fost termenul limită de depunere a candidaturilor pentru funcțiile de primar și consilier local al orașului Negrești.

Deși pare un oraș sărac și greu de gestionat, din ce în ce mai multe persoane țintesc la aceste funcții. Până acum au fost depuse următoarele candidaturi:

1.PSD: Candidat la funcția de primar domnul Vasile Mariciuc, în prezent vicepreședinte al CJ Vaslui. De meserie profesor, domnul Mariciuc s-a lansat în politică inițial la PRM și a ocupat cele mai bune funcții publice din partea PSD, ulterior. A fost pe rând director de liceu, inspector școlar, consilier județean, vicepreședinte de CJ. A mai candidat atât pentru funcția de primar la Negrești în 2008 cât și pentru funcția de deputat, dar fără succes. A ocupat în mare parte funcții în domeniul bugetar și potrivit Declarației de avere, a strâns cu succes un patrimoniu frumușel. În ultimii 4 ani, ocupând a doua funcție în conducerea județului Vaslui,  nu prea s-a făcut remarcat în orașul Negrești acolo unde locuiește.

2.PNL: Candidat la funcția de primar domnul Rusu Petru Cristinel, în prezent consilier local la Negrești. Este inginer la bază, de 20 ani lucrează în domeniul energetic, în prezent ocupând o funcție de Manager într-o compania multinațională.

A candidat și în 2016 la această funcție fiind depășit de actualul primar PSD Vasile Voicu la 17 voturi.

Pare principalul favorit la alegerile din 27 septembrie la funcția de primar.

3.USR: Candidat la funcția de primar domnul Mardare Florin. Profesor de educație fizică, fost fotbalist, acesta a candidat în 2016 pentru funcția de consilier local independent, nereușind să convingă cetățenii. În acest an purtat de vehicolul USR și în alianță/fuziune cu PLUS condus la Negrești de domnul Mihai Horga candidează atât pentru funcția de primar cât și pentru cea de consilier local.

Deși trâmbițează peste tot că este promotorul noii clase politice și a tinerilor în politică, pe lista de consilieri locali depusă de USRPLUS îi găsim pe primele doua locuri pe Florin Mardare și Horga Mihai. Nici unul nu e nou în politică, iar domnul Horga Mihai a schimbat până acum mai toate partidele, fiind cunoscut apetitul acestuia de a candida de fiecare dată, din partea altui partid.

4.PRO ROMANIA: Candidat la funcția de primar domnul Moroșanu Radu. În ultimii 8 ani, acesta a ocupat funcția de vice-primar, făcând echipă cu actualul primar din Negrești Vasile Voicu. Inițial acesta a fost desemnat din partea PSD pentru a candida, dar ulterioar aceștia s-au răzgândit. Ca și domnul Mariciuc, domnul Moroșanu a debutat în politică în vechiul PRM, transferându-se ulterior la PSD, partid din partea căruia a ocupat cele mai importante funcții. În viitorul nu prea îndepărtat domnul Moroșanu are de clarificat și unele aspecte de incompatibilitate descoperite de ANI. Până la o decizie finală acesta poate ocupa orice funcție publica.

5.PMP: Candidat la funcția de primar domnul Mușătoiu Aurel. Adus în partid pe ultima sută de metri ca o tânără speranță, Mușătoiu Aurel este unul din candidații de serviciu. La fiecare rând de alegeri, acesta intră într-un partid și candidează fie la funcția de primar fie la cea de consilier local. A schimbat, nenumărate partide până acum. În 2016 acesta a candidat din partea UNPR, a obținut 58 de voturi și a influențat decisiv rezultatul final, acolo unde diferența între primii doi candidați a fost de 17 voturi.

6.PER:  Candidat la funcția de primar doamna Deleanu Taisia. De profesie medic, aceasta lucrează în prezent la Spitalul din Huși. Speră să fie votată de pacienții pe care i-a avut la tratament și este foarte convinsă că va câștiga. În 2016 aceasta s-a aflat pe lista de consilieri locali ai PNL, fiind foarte apropiată în acea perioadă de fostul președinte de CJ domnul Corneliu Bichineț.

7.Partidul ADER: Candidat la funcția de primar doamna Săvuc Elena Alina. Este profesor de matematică la liceul din oraș. speră să fie aleasă în funcția de primar , chiar dacă aparține unui partid mai puțin cunoscut. În trecut doamna Săvuc a făcut parte din ALDE, dar se pare că nu era partidul pe care și-l dorea.

8.Candidat independent Scafaru Liviu: în acest an, se pare că niciun partid nu a mai fost pe placul domnului Scafaru și a ales să candideze independent.

Este foarte încrezător în reușita sa la funcția de primar al orașului Negrești. A avut probleme în instanță unde, se pare a fost declarat ca fost colaborator al securității, dar acest lucru nu l-a împiedicat să candideze și în acest an.

Domnul Scafaru Liviu candidează ca independent și la funcția de consilier local.

Toate partidele au depus și liste de consilieri locali, liste complete sau cu mai puțini candidați decât prevede legea.

Un alt independent la funcția de consilier local este preotul Mihai Paraschiv Vasilică. Ales consilier local independent în 2016, părintelui Vasilică se pare că-i place în funcție și dorește al doilea mandat. A susținut printr-un protocol semnat politica PSD  a fostului primar Vasile Voicu, contribuind decisiv la alegerea vice-primarului din ultimii 4 ani. De altfel este de notorietate prietenia părintelui Vasilică cu liderii PSD locali.

Pavel Vasilica Daniel, fost polițist în Negrești, proaspăt pensionar, este un alt candidat la funcția de consilier local independent. Ieșit la pensie la o vârstă la care alții nici nu visează să devină pensionari, domnul Pavel se pare că are încă multă energie, pentru a intra în politică și a se implica în administrația orașului din funcția de consilier local.

Hritcu Gheorghe,  pensionar din Căzănești, candidează pentru funcția de consilier local independent. În trecut acesta a fost membru PNȚCD, partid care a încăput de mulți ani, sub conducerea domnului Pavelescu, pe mâna stângii.

De remarcat că, dacă în 2016 la primăria orașului Negrești au fost 5 candidați în acest an sunt 8. Din ce în ce mai mulți consideră că pot administra orașul Negrești și cele șase sate aparținătoare.

Deasemenea de remarcat faptul că în acest an Partida Romilor, care a avut un consilier local în ultimii 4 ani, anul acesta nu a depus candidaturi. A fost făcut un protocol de colaborare al acestei formațiuni politice cu PDS, în urma căruia pe listele PSD la locul 5, înaintea actualului primar Vasile Voicu, se află ca propunere de candidatură domnul Lupu Narcis.

Mult succes candidaților, sperăm ca cel mai bun să câștige, să facă treabă și să arate că la Negrești se poate face performanță în administrația locală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*