Haz de necaz

Conduși de  principiul ca, umorul este apanajul oamenilor inteligenți, va prezentam în continuare câteva știri spuse într-un alt mod. Unele pot fi considerate un pamflet.

  1. 21 sau 22? Cine-a tras în noi?.

Partidele care au depus liste de consilieri locali pentru alegerile locale din 27 septembrie 2020, nu s-au pus de acord care este numărul maxim de candidaturi la CL pentru o listă completă. Orașul Negrești are un număr de 17 consilieri. Pentru o listă completă se adaugă 25% la numărul de consilieri și se rotunjește în sus.

USRPLUS și PMP au depus o listă de 21 candidați. PNL, Pro Romania o listă de 22. PSD a plusat și a depus o listă de 23.  Rămâne să stabilească BEC cine a depus o listă completă și cine nu. De acest aspect se va ține seama când se vor pune oamenii în secțiile de votare.

  1. Împăcăm și capra și varza. Cu lupul nu știm ce facem.

Nu mare a fost surprinderea membrilor BEC Negrești, când pe listele de candidați la funcția de consilier local a două partide au găsit aceeași persoană. O persoană din Valea Mare cu același nume era pe listele de consilieri a două partide. Doar ocupația era diferită. Pe o listă era Agricultor pe alte Legumicultor……Membrii BEC au fost nevoiți să-l șteargă de pe una din liste. Ca să candidezi din partea unui partid trebuie să fii membru al acelui partid. Se pare că persoana în cauză a dat adeziune la mai multe partide. Ca să fie lucrul complet, noi credem că la alegeri această persoană va vota cu un al treilea partid…..

  1. Averea la control

Se pare că ANI a solicitat BEC Negrești ca un exemplar original din Declarațiile de avere și de interese completate de candidații la funcțiile de primar și consilier local,  să fie transmise la ei. Atenție mare ce ați scris pe acolo dragi candidați. Sunt declarații asumate public prin semnătură și eventualele neconcordanțe între adevăr și declarație pot atrage consecințe legale.

Dar, noi suntem convinși că printre candidați sunt doar oameni onești….

  1. Negociere marca PSD

Partida Romilor din Negrești nu a mai depus listă de candidați în acest an. Acest lucru însă nu a cauzat nicio problemă familiei Lupu, care conduce acest partid dintotdeauna la Negrești. Un membru al familiei se află pe poziția a 5-a pe lista de consilieri locali ai PSD Negrești, iar alt membru pe locul 10, pe lista de consilieri județeni ai PSD Vaslui.  E o lecție de negociere care ar trebui predată la cursuri. Cum să obții două funcții cu un partid care nici măcar nu participă în alegeri. O singură necunoscută rămâne. Cine reprezintă totuși în realitate,  acestă comunitate destul de importantă în oraș?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*