Buzatu la Căzăneşti, oraş Negreşti

Mare le-a fost mirarea cetățenilor din satul Căzănești, oraș Negrești in seara zilei de 24.09.2020 când în sat la ei a poposit însuși domnul Dumitru Buzatu, Președintele CJ Vaslui și candidat pentru un nou mandat. Mult timp a trecut de când un decident politic nu a mai venit în satul lor. De făcut ceva pentru acest sat în ultimii 8 ani de conducere PSD nici nu poate fi vorba. Unde ați fost domnule Buzatu în tot acest timp? Ați aflat acum deodată, în campania electorală, de Căzănești. Satul Căzănești este unul din cele 6 sate aparținătoare ale orașului Negrești și pare cel mai abandonat de conducerea actuală a Primăriei Negrești. În anul 2018 site-ul InfoNegrești, a publicat un articol sub  titlul „ Căzănești, sat aproape uitat„. Redăm acest articol. Nu s-a schimbat nimic de atunci.

Căzănești, sat aparținător al orașului Negrești, situat la 5,5 Km de oraș, cu o populație de aproximativ 400 de persoane. Teoretic cu mașina ar trebui sa ajungi în 10 minute din Negrești. Practic faci mult mai mult datorită stării foarte precare a cailor de acces spre această localitate. Iarna sau când plouă, aproape că nu se poate ajunge aici. Nu există asfalt nici in sat nici pe drumurile care duc spre acest sat. În 2012 a existat un proiect de asfaltare pentru această localitate dar in ultimii 6 ani acest proiect s-a pierdut, iar primăria are acum mai multe procese cu Ministerul Dezvoltării, urmare a multor nereguli făcute în derularea acestor proiecte.

Lângă acest sat, se afla barajul de apă de unde se alimentează orașul și celelalte sate aparținătoare. Ca o ironie a sorții satul Căzănești nu beneficiază de apă curentă. Motivul, mai multe proiecte abandonate sau nefinalizate dar și o nepăsare totală a actualei administrații față de nevoile cetățenilor de aici. Oamenii se gospodăresc cum pot, cu fântâni proprii.

Imediat după alegerile din 2012 pe terenul din centrul satului unde se aduna tinerii să practice sportul s-a început construcția unei clădiri care ar fi trebuit să fie un fel de cămin cultural. S-a construit pană la nivelul de acoperiș după care totul a fost abandonat. Nu se cunoaște exact cum a fost demarată această construcție, dacă a fost un proiect de execuție, dacă pe acest teren se putea construi și mai ales de ce s-a abandonat. Care este suma cheltuită și dacă sunt îndeplinite condițiile legale pentru a se cheltui.

Cert este că după mulți ani aici sunt doar câțiva pereți abandonați.

Proiecte de viitor pentru acest sat nu sunt iar populația din ce în ce mai îmbătrânită de aici este parcă abandonată de către cei care conduc orașul. Să sperăm că viitorul va aduce ceva mai multă lumină în viața locuitorilor satului Căzănești. Depinde ce își doresc cei care conduc orașul si ce își vor dori locuitorii de aici prin alegerile pe care le vor face.

Speranța spre mai bine trebuie să existe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*