Ură pe sfârșit de campanie

Joi seara candidatul USR-PLUS Negrești la funcția de primar, domnul Florin Mardare a ales să meargă in studioul VASLUI TV pentru a marca sfârșitul campaniei electorale. Cei care au urmărit emisiunea se așteptau să găsească soluții pentru numeroasele probleme pe care le are orașul. În mare parte din emisiune însă, candidatul amintit mai sus, s-a mulțumit să aducă reproșuri și să atace pe toată lumea. Adversarii politici din toate partidele, presa locală ( Vremea Nouă), Guvernul, etc., toți au fost luați în vizor de candidatul USR-PLUS. Să  exemplificăm pe rând câteva subiecte:

  • Consiliul local Negrești actual, format din reprezentanții PNL, PSD, Partida Romilor și un independent ar fi dat hotărâri ilegale, susține Florin Mardare. Fără a prezenta probe, această afirmație este destul de gravă, iar cel care a făcut această afirmație ar trebui să probeze. Mai mult, dacă deține probe ar trebui să le prezinte organelor abilitate, altfel este complice la o ilegalitate.
  • Clasa politică veche este rea în timp ce el este exponentul unei noi clase politice mai bune.

Noi credem că nu vehimea unui partid dă și calitatea lui ci oamenii care formează acest partid. Dacă toate partidele vechi ar fi rele, în Anglia sau SUA, unde de sute de ani alternează la putere două partide ar fi dictatură…nu?

  • Un subiect, care a depășit limitele decenței, în opinia noastră, este afirmația făcută de domnul Florin Mardare, că primii trei candidați din lista PNL Negrești au împreună 200 de ani. L-am întrebat pe domnul Cristi Rusu ce părere are de această afirmație: „ Am fost atacat de mai multe ori în această campanie de domnul Mardare, dar am ales să nu răspund. În primele trei locuri la lista de consilieri PNL sunt eu, domnul profesor Săvuță și domnul inginer Fărâmă. Sunt doi oameni pentru care eu am insistat mult să fie alături de mine. Eu, am mare nevoie de experiența și înțelepciunea lor. Poți fi inteligent la orice vârstă, dar înțelepciunea o capeți odată cu trecerea timpului. De când vârsta constituie un defect la un om? Eu o consider o calitate. E regretabil că astfel de oameni, au fost jigniți de domnul Mardare„-a spus Cristi Rusu, Președintele PNL Negrești.
  • În toată campania făcută de domnul Mardare s-au adus în discuție doua nume de tineri. Domnii Luchian și Coșoveanu, doi tineri ingineri și s-a afirmat că ei sunt exponenții noi clase politice. Ne-am uitat pe lista de consilieri USR și am constata că cei doi tineri sunt pe locurile 3 și 8 care nu par a fi eligibile la USR-PLUS. În schimb pe locul 2, imediat după domnul Mardare se află domnul Horga Mihai, care a candidat în trecut, de fiecare dată din partea altui partid politic. Practic în Negrești, domnul Horga Mihai poate fi considerat ca un simbol al traseismului politic. Când sunteți consecvent domnule Mardare? Doar când criticați alte partide? Nu cumva vă folosiți de imaginea bună a celor doi tineri ingineri, pentru a ajunge dvs. și domnul Horga consilieri locali?

Multe alte subiecte au fost tratate de candidatul USR-PLUS în această emisiune, iar în opinia noastră nu au fost livrate cetățenilor soluții la problemele orașului și a celor șase sate aparținătoare. Prea multe frustrări personale, prea multă ură, prea multă gargară electorală.

Încheiem cu o glumă care circulă în oraș în această campanie. Sperăm să mai existe un pic de umor la candidații din alegerile locale:

La Negrești, în alegerile locale de anul acesta se votează, OMUL nu PELICANUL!