Povestea falsului haiduc Curgolea

 

A fost odată un fals haiduc a cărui principală „calitate” era plăcerea statului pe bancă. Leneș din fire și foarte gălăgios, atrăgea des atenția prin hă-hă-itul vocii cunoscute de cetățeni.

Avea acest fals haiduc, după cum spun cei care îl cunoșteau, și un pronunțat „dar al suptului,” atât de pronunțat, încât după ce făcea câte o chermeză, lipsea cu zilele de la serviciu pentru a se reface.

Și cum îi stă bine unui astfel de personaj, a făcut el ce a făcut și și-a găsit un loc de muncă călduț, potrivit plăcerii lui supreme de a sta pe bancă.

Timp de aproximativ 15 ani a tot frecat menta haiducul nostru fals, tolerat de șefii mai mici sau mai mari care ocupau unele „fotolii.”

Alte plăceri ale acestui fals haiduc erau bârfa, folosirea resurselor publice în interes personal, pupincurismul față de cei care îl tolerau etc.

Timpul se scurgea, an după an, nesimțirea și stima de sine ale personajului nostru creșteau și ele în tot acest timp.

Dar, așa cum se întâmplă în viață, în urbea în care acest „răzvrătit” își făcea veacul, ocupanții fotoliilor de conducere s-au schimbat la un moment dat.

Obișnuit cu programul său de lucru, haiducul nostru nu s-a sinchisit să-și schimbe obiceiurile, și după o sindrofie, a lipsit 3 zile consecutiv de la serviciul lui istovitor. Deși legea prevede că la 3 absențe nemotivate de la serviciu se poate desface contractul de muncă, haiducul a fost iertat și în loc de 3 absențe nemotivate i s-au trecut doar 2, cu promisiunea că va recupera și nu va mai repeta.

Dar ce credeți? Își schimbă lupul năravul vreodată? NU!

La scurt timp după prima ispravă, haiducul a făcut o altă sindrofie în urma căreia a lipsit nemotivat consecutiv 8 zile lucrătoare. Greu de trecut cu vederea o astfel de ispravă, nu?

Și, da, fotoliile s-au întors, ca la o cunoscută emisiune TV, cu fața spre haiduc și l-au nominalizat la părăsirea scenei.

Eliminat de pe scenă, rămas fără serviciul comod, a început să realizeze că parcă era mai bine la serviciu.

După o perioadă de timp s-a adresat unui fotoliu cu rugămintea de a fi reprimit pe scena de care s-a despărțit fără a se gândi la consecințe. Fiind refuzat, cum era și firesc, a început o campanie furibundă de atac asupra fotoliilor, cu tot felul de lucruri neadevărate, invective, acuze etc.

Brusc, fostul loc de muncă unde a lenevit ani întregi, a devenit hulit iar foștii colegi care l-au tolerat și care au muncit, de multe ori, în locul lui, sunt acum jigniți.

E frumos așa, domnule fals haiduc, amator de stat pe bancă? E frumos să jignești unii antreprenori din oraș care muncesc zi de zi pentru afacerile lor?

Deși calificarea haiducului Curgolea este greu de definit, în ultimul timp a devenit cunoscător în toate domeniile.

Susținut de unii iubitori ai anarhiei, alimentat de ura și întunericul din propriul suflet, haiducul Curgolea varsă periodic în mediul on-line ceea ce are în suflet…. Mizerie.

O vorbă românească spune că:  ”ceea ce spui și și susții despre alții, nu e despre ei, ci e despre tine”.  

Așa e și cu falsul haiduc Curgolea. Varsă în societate ura și mizeria pe care o are în suflet.

Important e ceea ce alegem noi, cei care vedem această mizerie, să facem cu ea.  Nu vă otrăviți propriile suflete cu mizeria altora, dragi prieteni.

Ignorați răutatea și gândiți pozitiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*