Politică sau administrație?

Cum se poate transforma un proiect cu fonduri europene într-un ciocan politic prin care să lovești în adversari? Vă spunem noi.

Operatorul județean de apă și canalizare desfășoară în orașul Negrești încă din anul 2019 un proiect de apă și canalizare, necesar orașului,  care este implementat de către o firmă care nu prea își face treaba. Amplasamentul investiției este predat acestei firme din 2019, iar firma care execută lucrările are obligația de a aduce fiecare stradă pe care face lucrări la stadiul inițial, anterior începerii lucrărilor.  Orașul Negrești nu este parte în contract el fiind doar beneficiarul investiției.

În oraș, lucrările sunt coordonate de un inginer local, Victor Z., care a candidat în 2020 pe listele unui partid politic la alegerile locale. Șeful de proiect este un fost angajat al operatorului județean, care vine foarte rar în teren și de multe ori e de partea constructorului.

Să dăm și câteva exemple:

– satul Parpanița. În acest sat au fost făcute lucrări de apă și canalizare iar în urma lor drumul arăta groaznic. Unii locuitori au chemat televiziunile locale și centrale la sfârșitul anului 2020, au înjurat cât au putut actuala administrație locală, neștiind probabil, că primarul nu are pârghiile necesare pentru a repara drumul la acel moment. Problema a fost rezolvată atunci de către consilierul independent al satului care a pus câteva mașini de piatră. Ulterior primăria printr-un amplu proiect de asfaltare a asfaltat strada și a făcut rigole betonate.

-străzile din Negrești Sat. Au fost sparte pentru lucrările de apă și canalizare și au stat aproximativ un an fără ca șanțurile să fie asfaltate. Aceeași firmă a întârziat mult refacerile nemulțumind cetățenii din zonă care și-au stricat mașinile prin gropile lăsate. Într-un final ele au fost asfaltate dar lucrările în multe locuri sunt făcute de mântuială iar asfaltul s-a lăsat. Cum se întâmplă de obicei…tot administrația locală a încasat toate nemulțumirile.

-Strada Gării. Pe distanță de un kilometru e spartă de 5 ori de aceeași firmă care face lucrări de mântuială. Uneori în același loc au intervenit de 4-5 ori.

-Ultima ispravă a acestei firme coordonate local de Victor Z., este  pe străzile G. Enescu și Peneș Curcanul. Deși terenul era moale, firma decide să refacă drumul prin aducerea de piatră cu noroi și strică acest drum definitiv. Presat de termenul la care vor să facă recepția lucrărilor, Victoraș nu mai ține cont de vreme și rămâne blocat cu mașina în nămol. Cetățenii, au rămas cu drumul într-o stare deplorabilă, iar unii dintre ei,fără să se intereseze cine este responsabil de această ispravă filmează și înjură de zor actuala administrație locală.

Apropiindu-se si alegerile din 2024 incidentul este exploatat la maxim de adversarii politici în frunte cu celebrul ”haiduc” hoinar Curgolea.

Nu știm dacă aceste acțiuni ale acestei firme vin din incompetență crasă sau au și iz politic, cert este că se face multă politică pe acest subiect de către unii și puțină meserie de calitate de către firma care execută lucrările.

De precizat că din informațiile noastre la recepția lucrărilor, administrația locală, nu are drept de vot, nefiind parte din contract și are rol de invitat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*