Fonduri europene- Amenajarea de spații verzi în orașul Negrești, județul Vaslui.

Resursele financiare proprii ale orașului Negrești sunt foarte mici și nu asigură banii necesari nici măcar pentru plata utilităților și a salariilor. În acest sens , singura șansă de dezvoltare a orașului Negrești este atragerea fondurilor din alte surse, inclusiv cele europene.

Acest lucru se pare că-l cunoaște și actuala administrație a orașului.

În ședința de CL din ianuarie , la inițiativa primarului, au fost aprobate trei proiecte de investiții care au în vedere atragerea de fonduri europene prin Programul Operațional Regional, Prioritatea 6. Nord-Est.

Un al treilea proiect important prevede – Amenajarea de spații verzi în orașul Negrești, județul Vaslui.

În prezent, calitatea mediului și a aerului din oraș este foarte bună datorită faptului că există o suprafață de spații verzi și copaci peste media minimă obligatorie prevăzută de normative.

Acest lucru trebuie păstrat și îmbunătățit continuu pentru a putea respira un aer de calitate.

Prin realizarea acestui proiect se propune îmbunătățirea calității mediului prin plantarea unui număr semnificativ de arbori/arbuști/specii floricole, introducerea unui sistem performant de irigații a spațiilor verzi, montarea de mobilier stradal de calitate (bănci, coșuri, stâlpi de iluminat), realizarea de aleii, etc.

Printre obiectivele avute în vedere pentru modernizare se află, parcul din strada 1 Decembrie în suprafață de 17.800 mp, parc Primărie în suprafață de 1700 mp, parc Valea Mare, parc Căzănești (inclusiv amenajarea terenului de sport din centrul satului).

Valoarea totală a investiției este de 3.000.000 EURO fără TVA.

Se va căuta soluția optimă prin care, în mod armonios, toate obiectivele urmărite să fie atinse și locuitorii să beneficieze de o infrastructură modernă de petrecere a timpului liber.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*