Fonduri europene- Modernizarea, dezvoltarea și echiparea infrastructurii educaționale a Liceului tehnologic ”Nicolae Iorga”

Resursele financiare proprii ale orașului Negrești sunt foarte mici și nu asigură banii necesari nici măcar pentru plata utilităților și a salariilor. În acest sens , singura șansă de dezvoltare a orașului Negrești este atragerea fondurilor din alte surse, inclusiv cele europene.

Acest lucru se pare că-l cunoaște și actuala administrație a orașului.

În ședința de CL din ianuarie, la inițiativa primarului, au fost aprobate trei proiecte de investiții care au în vedere atragerea de fonduri europene prin Programul Operațional Regional, Prioritatea 6. Nord-Est.

Un al doilea proiect important prevede – Modernizarea, dezvoltarea și echiparea infrastructurii educaționale a Liceului tehnologic ”Nicolae Iorga” din orașul Negrești, județul Vaslui.

Prin realizarea acestui se are în vedere, printre altele,  înregistrarea unor economii majore prin:

  • Reducerea pierderilor de căldură și a consumurilor energetice, reducerea costurilor de întreținere pentru încălzire și apă caldă, reducerea emisiilor poluante, îmbunătățirea calității spațiilor de învățământ.

Liceul din Negrești, datorită numărului mare de elevi care învață aici (aproximativ 1400 elevi) a specificului teoretic și tehnologic și a poziționării orașului,  având în vedere criza tot mai acută a forței de muncă din țară, poate deveni principalul motor de dezvoltare a orașului.

Se dorește construirea unei baze sportive multifuncționale la corpul A a liceului, îmbunătățirea izolației termice a anvelopei clădirilor, reabilitarea și modernizarea instalațiilor pentru încălzire și apă caldă, utilizarea surselor regenerabile de energie, modernizarea instalațiilor de iluminat, dotarea laboratoarelor,  etc.

Valoarea totală a investiției este de 4.000.000 EURO fără TVA.

Obiectivul propus are în vedere creșterea calității învățământului și dezvoltarea capitalului uman.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*