Fonduri europene- Casa de cultură Negrești

Tot mai multe proiecte cu fonduri europene prin PNRR depuse de Primăria orașului Negrești sunt aprobate la finanțare.

Al cincilea proiect aprobat, primește finanțare nerambursabilă din componenta C 11-CULTURĂ.

Casa de cultură Negrești împreună cu Asociația pentru dezvoltarea comunitară Vaslui și Primăria orașului Negrești a depus proiectul – Consolidarea comunității negreștene prin cultură.

Valoarea totală a proiectului este de 215.878,95 lei și a fost aprobat la finanțare dintr-un număr de peste 140 de proiecte depuse la nivel național.

Proiectul vizează reducerea decalajului de acces la cultura între zonele rurale si mic urbane si marile centre urbane prin facilitarea accesului la cultura a locuitorilor Orasului Negrești. Proiectul investește in diversificarea și consolidarea ofertei culturale locale si se adresează unui nr de 35 copii si tineri, intre 7-30 ani, din medii socio-familiale diferite, implicați în activitățile specifice ale proiectului, respectiv:

I. Consolidarea ofertei culturale la nivelul Casei de cultură Negrești in domeniul artei spectacolelor prin:

  • înființarea unui ansamblu de dansuri populare, pregătirea si dotarea corespunzătoare – 24 de beneficiari/12 perechi de dansatori (achiziții costume populare, asigurare coregraf pentru pregătire ansamblu)
  • promovarea ansamblului in cadrul a 3 spectacole organizate la nivel local cu participarea altor ansambluri de dansuri/grupuri vocale de muzica populara, soliști vocali

II. Stimularea educație prin cultura a copiilor si tinerilor prin:

  • înființarea si dotarea corespunzătoare a unui atelier de olărit ce va funcționa în Casa de cultură (achiziționare cuptor ardere ceramica, roata olarului, consumabile specifice, asigurare instructor cu pregătire in domeniu) si promovarea produselor realizate de beneficiari prin organizarea a min 5 expoziții la nivel local du diverse ocazii (ziua copilului, ziua educației, ziua vârstnicului etc)
  • organizarea a min 15 workshopuri culturale pe tematici culturale de interes pentru beneficiari din domeniile arta digitală, cunoașterea si promovarea patrimoniului cultural local, artele spectacolului, arta participativa etc., cu implicarea unor specialiști/cunoscători in domeniile propuse de beneficiari

Prin implicare, cu muncă și seriozitate Casa de cultură Negrești va redeveni un pol de atracție culturală, așa cum a fost cu mulți ani în urmă. Reamintim că în ultimii doi ani au fost achiziționate(printr-un proiect)  un proiector 4K și un ecran profesional pentru proiecția de film.

De asemenea o parte a acestei clădiri a fost încălzită prin montarea de centrale și instalații. Sperăm ca în perioada următoare să se găsească resursele pentru încălzirea sălii de spectacole și să se poată desfășura în bune condiții activități pe perioada iernii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*