PIAȚA AGROALIMANTARĂ, INVESTIȚIE RECORD

DCIM100GOPROGOPR5130.JPG

Nevoia unei Piețe Agroalimentare modernă și civilizată în orașul Negrești, a fost exprimată de cetățenii orașului cu mult timp în urmă. Poziționarea orașului ca pol comercial și tradiția târgurilor negreștene au adus în prim plan această nevoie.

Noua Piață Agroalimentară, care se deschide curând, a fost printre cele mai mari proiecte de investiții asumate la începutul primului mandat al fostului primar Vasile Voicu în anul 2012.

Deoarece nu a găsit finanțare din surse externe, construcția Pieței a fost asumată să fie făcută exclusiv din surse proprii. Un lucru care ulterior s-a dovedit a fi o eroare, deoarece în anul 2014 după construirea scheletului metalic, din lipsă de fonduri, investiția a fost abandonată.

Au urmat mulți ani în care comerțul  s-a făcut pe trotuare și în parcări, în condiții neadecvate.

În decembrie 2020, la două luni după preluarea mandatului, actualul primar Cristi Rusu a semnat contractul pentru reluarea lucrărilor la Piața Agroalimentară. Contractul de execuție prevedea terminarea lucrărilor în termen de trei ani, până în decembrie 2023. Valoarea investiției era atunci de peste 2,6 milioane de lei la care se adăugau costurile pentru dotări.

O rectificare bugetară făcută de guvernul PNL de atunci, în decembrie 2020 care a alocat suma de 1 milion de lei orașului Negrești, a contribuit decisiv la finanțarea lucrărilor.

Creșterea prețurilor la materialele de construcții, OUG 15/2022 și 47/2022 cere obligau autoritățile contractante să dea bani în plus constructorilor au crescut substanțial suma inițială necesară pentru terminarea clădirii.

Cu toate aceste provocări, lucrările au fost terminate în doi ani, iar în decembrie 2022, în prezența reprezentanților constructorului, a beneficiarului, a ISC-ului și a diriginților de șantier a fost recepționată lucrarea.

Piața Agroalimentară Negrești, este una din cele mai moderne piețe din județ și se va deschide publicului în data de 6 aprilie 2023. În date de 3 aprilie orele 13 va avea loc deschiderea oficială și sfințirea acestui obiectiv.

Având în vedere sumele cheltuite până în 2014 și cele făcute în perioada 2020-2022, putem afirma că,  suma cheltuită pentru această construcție este cea mai mare făcută în istoria orașului Negrești exclusiv din fonduri proprii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*