Propunere- scutire de majorări de întârziere

Joi 27 aprilie 2023, Consiliul local Negrești este chemat în ședință ordinară la orele 15. Printre proiectele de HCL propuse se afla unul prin care se aprobă anularea majorărilor de întârziere în cazul obligațiilor fiscale și nefiscale restante la data de 31.12.2022 datorate bugetului local al orașului Negrești.

Se încearcă prin această modalitate să se întindă o mână celor care din diferite motive nu au putut achita obligațiile fiscale în anii anteriori și stimularea încasărilor veniturilor la bugetul local.

Odată cu această propunere de HCL se votează și procedura de acordate a acestor facilități fiscale prevăzută de Codul fiscal.

Valoarea totală estimată a încasărilor este de aproximativ 1,85 milioane de lei, iar valoarea scutirilor ce ar putea fi acordate în cadrul acestei proceduri, pe toată durata de aplicare a acesteia, este de aproximativ 0,65 milioane de lei.

Așadar, negreștenii care nu au achitat obligațiile fiscale până la sfârșitul anului anterior au o posibilitate atractivă să achite debitul fără majorări de întârziere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*