Fonduri europene- Înființare centru de zi pentru copiii din Negrești

Un nou proiect cu fonduri europene atrase prin PNRR a fost aprobat în ședința de CL Negrești din date de 27 aprilie.

UAT Negrești a inițiat și aprobat la propunerea primarului, participarea la programul PNRR Componenta 13 -Reforme sociale, privind crearea unui Centru de zi pentru copiii expuși riscului de a fi separați de familie.

Acest risc social se menține ridicat, din păcate, în orașul nostru și prin această investiție se are în vedere diminuarea acestui risc și grija față de copiii noștri.

A fost identificată clădirea fostului CAP de lângă sediul APIA care ar putea fi modernizată și dotată pentru servi acestui obiectiv.

Pentru depunerea proiectului sunt necesare studii de risc seismic, studii geo, topo, studii de soluție și consultanță de specialitate.

Sumele necesare au fost identificare și alocate și sperăm ca acest proiect să fie finalizat cu succes.

De menționat că în ultimii ani tot mai multe proiecte cu fonduri europene au fost inițiate și aprobate pentru orașul Negrești. Cel mai mare proiect pentru care există contract de finanțare semnat și se află în stadiul obținerii avizelor de execuție, este construirea unei creșe pentru copii, cu 40 locuri, proiect în valoare totală de aproximativ 11.000.000 lei (110 miliarde lei vechi).

Atragerea de fonduri europene alături de cele guvernamentale în orașul Negrești, reprezintă singura șansă de dezvoltare, având în vedere faptul că bugetul din taxe și impozite locale nu asigură nici sumele de funcționare necesare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*